Hoe is sidekick ontstaan

Tussen 1998 en 2006 ben ik werkzaam geweest bij TNO Automotive, waar ik mij heb ontwikkeld tot deskundige op het gebied van luchtverontreiniging door verkeer, vanuit een wetenschappelijke achtergrond. De projecten die ik daar deed hadden primair tot doel om onderzoek te verrichten op dit vlak, meestal ter ondersteuning van milieubeleid. Mijn klantenkring bestond dan ook voornamelijk uit nationale en internationale overheden. Zo was ik onder meer betrokken bij de formulering van nieuwe Europese emissiewetgeving voor vrachtwagens in opdracht van de Europese Commissie.

In mijn functie bij TNO heb ik ervaring opgedaan in het opzetten van onderzoeksprojecten, en consultancy activiteiten verricht vanuit mijn expertise. Verder heb ik samengewerkt met andere onderzoeksinstituten binnen Europa, om kennis over emissies te bundelen. Voor meer informatie en een overzicht van belangrijke projecten verwijs ik graag naar mijn CV.

In de zomer van 2006 verhuisde ik met mijn gezin naar het rustieke Zwiggelte in Drenthe. Reden daarvoor was dat wij de drukke Randstad graag wilden verlaten, en op zoek zijn gegaan naar een plek met rust en ruimte. Toen mijn vrouw Sonja een interessante baan kreeg aangeboden bij de NAM in Assen hebben we de sprong gewaagd. Dit ondanks het feit dat ik het erg goed naar mijn zin had in mijn toenmalige baan. Omdat ik graag wilde doorgaan met datgene waar ik goed in ben en wat ik leuk vind om te doen, heb ik de stap genomen om als zelfstandig consultant verder te gaan. Tegelijkertijd biedt een eigen bedrijf mij de flexibiliteit om naast mijn werk ook zorg te dragen voor onze kinderen en het verbouwen van onze boerderij.

Tenslotte is het goed om te weten dat 20% van de bruto omzet van Sidekick Project Support bestemd is voor goede doelen. Dit doe ik vanuit het besef dat ik als christen ruimhartig wil delen met diegenen die het minder hebben in de wereld. Met name organisaties gericht op het geven van kansen aan kinderen in ontwikkelingslanden kunnen rekenen op mijn warme steun. Voorbeelden van doelen die ik ondersteun zijn Compassion, Hart voor Haïti, Cherith International, Stop Poverty, Harvest India, Youth with a Mission.